Δήμος Αθηναίων: 370 προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα

92

 

Στις 370 ανέρχονται, τελικά, οι προσλήψεις μόνιμων στην καθαριότητα που πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο δήμος Αθηναίων. Η προαναγγελία χωρίς όμως να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός είχε γίνει πριν από περίπου δύο εβδομάδες κατά τη συνάντηση του γενικού γραμματέα του δήμου με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, και σήμερα, στη συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, προσδιορίστηκε και ο ακριβής αριθμός.

Το αποκάλυψε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας ο οποίος μετά το πέρας της έκανε λόγο για “πάρα πολύ σημαντική συνάντηση διότι έβγαλε και κάποια συμπεράσματα. Η ανακοίνωση των 370 θέσεων στην καθαριότητα μόνιμου προσωπικού για εμάς στην Ομοσπονδία που παλεύουμε για μόνιμες θέσεις είναι πάρα πολύ σημαντικό και αποδεικνύει ότι ο δήμος Αθηναίων, που για εμάς είναι βαρόμετρο, είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα και δίνει το παράδειγμα και προς τους άλλους δήμους να κάνουν προσλήψεις. Το δεύτερο είναι, όπως το είπε και ο κύριος δήμαρχος, συζητήσαμε για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων και το πιο σημαντικό είναι ότι θα έχουμε συχνή επικοινωνία, ο δήμαρχος Αθηναίων μαζί με την Ομόσπονδα να λύσουμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, κατέληξε ο κ. Τρακας.

  75 προσλήψεις στο Δήμο Αλίμου

Καμίνης: Εποικοδομητική συνάντηση

Ο κ. Καμίνης στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη συνάντηση “εποικοδομητική”, τονιζοντας ότι συζητήθηκαν με την ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στα οικονομικά των δήμων, τα εργασιακά και τις απαιτούμενες αλλαγές, προκειμένου η αυτοδιοίκηση, στη δύσκολη κοινωνική συγκυρία, να είναι ακόμη πιο χρήσιμη στον πολίτη. «Είχα την ευχαρίστηση να δεχθώ την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ στο δημαρχείο της Αθήνας. Συζητήσαμε τα θέματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά όπως καταλαβαίνετε, συζητήσαμε και γενικότερα και για τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί αυτά είναι που μας αφορούν όλους. Δεν υπάρχουν πια, ειδικά στη δύσκολη εποχή που περνάμε, θέματα που μπορείς να πεις ότι είναι αμιγώς των εργαζομένων ή αμιγώς της διοίκησης. Ζούμε μια πολύ δύσκολη περίοδο που τα προβλήματα του καθενός αντανακλώνται στον άλλον. Ήταν μια συζήτηση πάρα πολύ εποικοδομητική. Μιλήσαμε και για την προσπάθεια που κάνει ο δήμος Αθηναίων για την αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, διότι αυτό που κάνει ο δήμος Αθηναίων εκ των πραγμάτων, λόγω και του μεγέθους του και της πολιτικής σημασίας της πρωτεύουσας, έχει βαρύνουσα σημασία για το σύνολο της χώρας. Ευχαριστώ την ΠΟΕ-ΟΤΑ γιατί ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

  1.805 μόνιμοι σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, μουσεία, δήμους

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, ο α’ αντιπρόεδρος Βασίλης Γκιτάκος, ο β’ αντιπρόεδρος Σπυρίδων Πολυζώης, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Πετρόπουλος, η ταμίας Μαρία Παπαδοπούλου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Γιάννης Τσούνης και ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Από την πλευρά του δήμου Αθηναίων στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Λαμπρακάκης, ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων Γιώργος Μπρούλιας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Λευτέρης Καστανάκης και η διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου Μαρία Λογοθέτη.

aftodioikisi.gr