Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στο Δήμο Ηρακλείου στις 13 και 14 Μαρτίου

81

 

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με ΕΔΔΥΠΠΥ και με την υποστήριξη της ELPEN προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.
Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Ηρακλείου, στις 13 & 14 Μαρτίου 2017.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 2813409112 (12.00-15.00)
Τα ραντεβού θα κλείνονται από Δευτέρα 6 Μαρτίου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

* Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
* Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
* Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
* Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Προσπάθειά μας είναι όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Για να μένετε ενήμεροι κάντε Like στην σελίδα μας ΕΔΩ, κοινοποιήστε μας και πατήστε και το κουδουνάκι κάτω αριστερά. Ευχαριστούμε!

Δείτε επίσης:  Αυξημένος ο κίνδυνος αναπνευστικών παθήσεων από το μαγείρεμα στα κάρβουνα
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *