ΚΕΑ: Στο τηλέφωνο 15105 παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ ενημέρωση

235

Όσοι πολίτες θέλουν να ενημερωθούν τηλεφωνικά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στις υπηρεσίες του Υπουργείου, στον αριθμό 15105 (εργάσιμες ημέρες, 08:00– 16:00), μέσω του οποίου προσφέρεται έγκυρη και δωρεάν ενημέρωση.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, ανάγκη να απευθύνονται οι πολίτες με τις ερωτήσεις τους σε οποιονδήποτε αναρμόδιο προσφέρει, επί πληρωμή, πληροφορίες για το ΚΕΑ, όπως διαφημίζεται ήδη στην τηλεόραση. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, όσοι απευθύνονται σε αναρμόδιους να λάβουν ελλιπείς ή και εσφαλμένες πληροφορίες και μάλιστα με οικονομική επιβάρυνση.

Έπειτα από ενέργειες του Υπουργείου, ο αρμόδιος εισαγγελέας διεξάγει ήδη εισαγγελική έρευνα γι’ αυτές τις διαφημίσεις και τις παρεχόμενες ελλιπείς πληροφορίες.

Ο απλούστερος τρόπος για την υποβολή αίτησης για το ΚΕΑ είναι ηλεκτρονικά από το σπίτι. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ είναι απλή και φιλική για τον χρήστη, η αίτηση εκεί είναι προσυμπληρωμένη και, εφόσον χρειάζονται συμπληρωματικά στοιχεία, το σύστημα ενημερώνει σχετικά τον αιτούντα.

  Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Κάντε Like στην σελίδα μας στο Facebook για να μένετε ενημερωμένοι

ergasiakanea.gr

upd.
Εισαγγελική έρευνα για τηλεοπτική διαφήμιση που καλούσε τους πολίτες να επικοινωνήσουν με συγκεκριμένο αριθμό με χρέωση 1 ευρώ το λεπτό για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ζήτησε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Με τη γνωστή διαδικασία της καθυστέρησης μπορεί να φτάνεις να πληρώνεις για πράγματα που δεν θα είναι έγκυρα. Αυτό είναι αμαρτία», είπε χαρακτηριστικά.

Η Θ. Φωτίου ανέφερε ότι «το Σαββατοκύριακο υπέπεσε στην αντίληψή μας διαφήμιση στην τηλεόραση που έτρεχε σε περισσότερους από έναν τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου εζητείτο για όποιον θέλει να πάρει πληροφορίες για το ΚΕΑ να προσφύγει στις υπηρεσίες του αριθμού που έδινε η διαφήμιση. Προβήκαμε αμέσως σε συγκεκριμένες ενέργειες γιατί δεν είναι δυνατόν να βγάλουμε οποιοδήποτε κέρδος από ανθρώπους που είναι σε ακραία φτώχεια μέσα από τέτοιες υπηρεσίες, πολύ περισσότερο που μπορεί να γίνει παρανόηση, διότι οι απαντήσεις που δίδονται από το συγκεκριμένο νούμερο μπορεί να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες, να νομίζουν ότι είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ ενώ δεν είναι και να υπάρξει μετά πρόβλημα στα ΚΕΠ και τους Δήμους. Διότι όπως καλώς γνωρίζετε, μόνο εκεί μπορούμε να έχουμε τον ακριβή δικαιούχο».

  ΚΕΑ: Εγκρίθηκε η πληρωμή Μαρτίου για τους δικαιούχους

Η αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο ο αρμόδιος Εισαγγελέας διεξάγει εισαγγελική έρευνα γι’ αυτές τις διαφημίσεις και κάλεσε τους πολίτες να προσφεύγουν στο πενταψήφιο 15105, το οποίο λειτουργεί μέσα στο Υπουργείο με 6 υπαλλήλους από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς χρέωση.

Κάντε Like στην σελίδα μας στο Facebook για να μένετε ενημερωμένοι