Πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία

26

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νόμο ζητά με αιτήματά της τα ακόλουθα:

• την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων με αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

• την άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση, πλήρη κάλυψη από το κράτος των αποθεματικών των ταμείων, άμεση αποδέσμευση από το χρηματιστήριο.

• την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών.

• την αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών, μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης και

• ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.

Παράλληλα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών διαμαρτύρονται και οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας αντιδρώντας  για το νέο καθεστώς εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση και η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, εξωθεί στην ανεργία αρκετούς εργαζόμενους.

Για να μένετε ενήμεροι κάντε Like στην σελίδα μας ΕΔΩ, κοινοποιήστε μας και πατήστε και το κουδουνάκι κάτω αριστερά. Ευχαριστούμε!

πηγή