Π. Σκουρλέτης: Δεν δικαιολογείται η μη πληρωμή των συμβασιούχων στην καθαριότητα

60

 

«Αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογείται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση ορισμένων επιτρόπων, οι οποίοι παρά τη δημοσίευση του νόμου που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων στην καθαριότητα, οι συμβάσεις των οποίων παρατάθηκαν μέχρι το τέλος του 2017, δεν υπογράφουν τα σχετικά εντάλματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών με δηλώσεις του από την Ξάνθη, πρώτο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποιεί στους νομούς Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας τόνισε:

 «Η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει αυτό που πρέπει ώστε να μην εμφανίζονται αυτά τα προβλήματα είτε της μη παράτασης των συμβάσεων είτε της μη πληρωμής. Γνωρίζετε ότι μόλις περίπου πριν από μία εβδομάδα, υπήρξε συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία αποσαφήνιζε πλήρως τις προϋποθέσεις πληρωμής», για να σημειώσει:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

«Αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογείται να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Θεωρώ ότι, προφανώς, πρόκειται τώρα πια για ένα διαδικαστικό θέμα και έχει ουσιαστικά λυθεί».

Αφορμή για τις παραπάνω δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών ήταν καταγγελίες συμβασιούχων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες ορισμένοι επίτροποι αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων στην καθαριότητα, είτε επειδή θεωρούν αντισυνταγματική τη ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα, είτε τα επιστρέφουν αθεώρητα.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, παρουσιάζονται σε δήμους του νομούς Πιερίας, Αττικής, Λασιθίου και Δ. Θεσσαλονίκης.

Για να μένετε ενήμεροι κάντε Like στην σελίδα μας ΕΔΩ, κοινοποιήστε μας και πατήστε και το κουδουνάκι κάτω αριστερά. Ευχαριστούμε!

localit.gr

 

Δείτε επίσης:  Απεργία στο δημόσιο – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *