Είστε στο γραφείο και δεν μπορείτε να μείνετε συγκεντρωμένοι για πάνω από δέκα λεπτά; Τα πάντα σας αποσπούν την προσοχή και καταλήγετε να μην έχετε χρόνο να προλάβετε τις υποχρεώσεις σας; Αφαιρείστε συνεχώς, δεν έχετε ιδιαίτερη διάθεση για δουλειά; Σε όλους μας έχουν τύχει τέτοιες μέρες. Ποιό είναι όμως το μυστικό για να μείνετε συγκεντρωμένοι στη δουλεια; Σας παρουσιάζουμε δέκα απλές μεθόδους για να διευκολύνετε τη μέρα στο γραφείο.

Καταγράψτε ημερήσιο πρόγραμμα και σχεδιάστε την ημέρα σας

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για  να οργανώσετε τις δουλειές σας από το να τις καταγράψετε σε μια λίστα. Με το να την έχετε κοντά στο γραφείο σας θα σας υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακούστε το σωστό είδος μουσικής

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Εάν το ευνοούν οι συνθήκες στο γραφείο ακούστε μουσική καθώς πρόκειται για έναν σπουδαίο τρόπο να  μπείτε στη ρουτίνα της εργασίας. Σημαντικό είναι να επιλέξετε το κατάλληλο είδος. Για παράδειγμα είναι πιθανό να είστε αποδοτικότεροι με τραγούδια χωρίς στίχους. Τα λόγια ενός τραγουδιού μπορεί να σας αποσπούν την προσοχή. Θα πρέπει ωστόσο να δουλεύετε χρησιμοποιώντας ακουστικά καθώς μπορεί να μην έχουν όλοι το ίδιο γούστο στη μουσική ή να προτιμούν να συγκεντρωθούν σε απόλυτη ησυχία

Γεμίστε ένα μπουκάλι νερό

Είναι αρκετά σημαντικό να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο για λόγους υγείας. Επίσης εξοικονομείτε χρόνο από το να πηγαίνετε συνεχώς να γεμίζετε το ποτήρι σας. Εκτός από χρόνο όμως, δεν σας επιτρέπει να αποσυντονίζεστε από το έργο σας.

Φάτε στο γραφείο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

Δεν χρειάζεται να το εφαρμόζετε κάθε μέρα. Όμως εαν έχει προκύψει ιδιαίτερα απαιτητική δουλειά, που χρειάζεται να είστε απόλυτα αφοσιωμένοι και συνεπείς φαντάζει μια καλή λύση. Το διάλειμμα για το φαγητό μπορεί να σας διακόψει από μια σημαντική εργασία που έχετε αναλάβει.

Βρείτε συγκεκριμένη στιγμή να ασχοληθείτε με βαρετές δουλειές

Σε μια δουλειά είναι σίγουρο πως πρόκειται να αντιμετωπίσετε πράγματα που έχετε ήδη κάνει ή είναι βαρετά. Για όλες αυτές τις ασχολίες βρείτε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που θα τις κάνετε. Με τον τρόπο αυτό δεν επηρεάζεται το πρόγραμμα και θα τις κάνετε λιγότερο απρόθυμα. Προτιμήστε να τις κάνετε στο τέλος της ημέρας όταν και συνήθως δεν έχετε πολύ όρεξη και θέλετε να τελειώσετε γρήγορα.

Αυτό το είδες;  ΥΠΕΣ: Προσλήψεις 557 συμβασιούχων σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ (πίνακες)

Μην αφιερώνεται πολύ χρόνο σε προσωπικά τηλεφωνήματα

Όλοι προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε τη δουλειά στον προσωπικό μας χρόνο. Αντίστοιχα δεν χρειάζεται να μας παίρνει πολύ ώρα και να μας απασχολεί η επικοινωνία που αφορά την προσωπική μας ζωή την ώρα της δουλειάς. Φροντίστε να κάνετε τηλεφωνήματα μικρής διάρκειας ή όταν έχετε διάλειμμα. Όταν σας καλούν και δεν πρόκειται για σημαντικό λόγο προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο που επικοινωνείτε.

Κρατήστε το γραφείο σας καθαρό

Η έλλειψη τάξης στον προσωπικό χώρο που δουλεύετε, σίγουρα θα προκαλέσει αναστάτωση. Οργανώστε το γραφείο σας σωστά, χωρίς πολλά περιττά αντικείμενα που θα σας αποσπάσουν την προσοχή. Όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα βρίσκονται πάνω, τόσο το καλύτερο για εσάς. Αυτά που πιθανώς θεωρούνται απαραίτητα είναι ένα στυλό και σημειωματάριο για να κρατάτε σημειώσεις και ένα τηλέφωνο.

Χρησιμοποιήστε συντομεύσεις στον υπολογιστή σας

Εαν δεν είστε φαν της τεχνολογίας αυτό πρόκειται να σας λύσει τα χέρια. Πατώντας απλά ένα κουμπί βρίσκεστε στο πρόγραμμα ή την ιστοσελίδα που θέλετε. Με τον τρόπο αυτό κερδίζετε χρόνο αλλά και μένετε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας, αποφεύγοντας άλλα πιθανά προγράμματα ή σελίδες που θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον.

Αποφύγετε της σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Όσο είστε στο γραφείο αποφύγετε να επισκέπτεστε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Myspace κτλ). Μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτά στον ελεύθερό σας χρόνο. Δεν πρόκειται να μείνετε συγκεντρωμένοι με τον τρόπο αυτό στη δουλειά σας. Πάντα μια νέα είδοποίηση θα σας αποσπά την προσοχή.

Κάντε τη δουλειά σας διασκεδαστική

Αλλάξετε νοοτροπία. Όλοι γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο και κουραστικό να δουλεύεις. Μετατρέψτε λοιπόν την εργασία σας σε παιχνίδι. Διασκεδάστε το παραμένοντας όμως προσηλωμένοι και σοβαροί στα καθήκοντά σας.

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter