Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι των καρτών

160

Οι πολίτες οι οποίοι δικαιούνται άνω των 100 ευρώ από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ανάλογα με την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους θα πρέπει να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να παραλάβουν τις κάρτες και στη συνέχεια να πιστωθούν τα χρήματα από την πληρωμή που εγκρίθηκε την Τετάρτη από το Υπουργείο Εργασίας.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των δικαιούχων ανήλθε σε 142.087.

Σήμερα εγκρίθηκε και η δέσμευση των χρημάτων για το ΚΕΑ από το Υπουργείο Εργασίας.

Όσοι δικαιούνται, σύμφωνα με την αίτησή τους στο keaprogram, άνω των 100 ευρώ ενίσχυση θα πρέπει να μεριμνήσουν να προμηθευτούν τις προπληρωμένες κάρτες από την τράπεζα που ανήκει ο λογαριασμός που δήλωσαν στην αίτησή τους, αφού το 50% θα πιστωθεί σε αυτές.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ διαφοροποιείται ανάλογα με την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Αναλυτικά όσα ισχύουν για τις κάρτες:

Εθνική Τράπεζα:

Η κάρτα θα αποστέλλεται ανενεργή στη διεύθυνση επικοινωνίας που δήλωσε ο δικαιούχος κατά την υποβολή της αίτησης ένταξης στα παραπάνω προγράμματα. Προκειμένου να ενεργοποιηθεί, πρέπει να προσέλθει σε οποιοδήποτε κατάστημα της εκάστοτε τράπεζας για την υπογραφή των σχετικών συμβατικών εγγράφων/όρων χρήσης της και την απόκτηση του PIN.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

ATTICA BANK:

Οι δικαιούχοι της εν λόγω κάρτας θα την παραλαμβάνουν από το κατάστημα της τράπεζας που τηρείται ο λογαριασμός τους.

EUROBANK

Οι δικαιούχοι δύναται να παραλάβουν το πλαστικό της εν λόγω κάρτας από οποιοδήποτε κατάστημα.
Η έκδοση και παραλαβή νέας προπληρωμένης κάρτας απαιτείται και για όσους ήδη διαθέτουν προπληρωμένη κάρτα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Η διαδικασία αποστολής της προπληρωμένης κάρτας Πειραιώς Prepaid Visa είναι η κάτωθι:

Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη στη διεύθυνση που ο δικαιούχος δήλωσε κατά την αίτηση ένταξής του στο πρόγραμμα ΚΕΑ και συνοδεύεται από επιστολή με οδηγίες για την ενεργοποίησή της. Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται στην ίδια διεύθυνση, με συστημένη αλληλογραφία.

Δείτε επίσης:  ΚΕΑ: Πότε πληρώνονται 300.000 δικαιούχοι

ALPHA BANK:

Η διαδικασία αποστολής και ενεργοποιήσεως της προπληρωμένης κάρτας «Alpha Bank Prepaid MasterCard Επιδομάτων» είναι η κάτωθι:

Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος κατά την αίτησή του για την ένταξη στο ΚΕΑ. Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται σε μεταγενέστερο χρόνο στην ως άνω διεύθυνση.

Σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Εργασίας, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 31.014.459,76 ευρώ για την πληρωμή μηνός Μαρτίου σε 142.087 δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η απόφαση πως δεν ορίζει την ημερομηνία πληρωμής, αλλά έχει ήδη γίνει γνωστό ότι η καταβολή θα γίνει τις τελευταίες πέντε εργάσιμες ημέρες του μήνα. Για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής αναμένεται νέα απόφαση της υπουργού για τη μεταφορά των κονδυλίων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *