Απέχουν οι δικηγόροι τη Δευτέρα -εκτός ΔΣΑ- λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

30

Την αποχή από τα καθήκοντά τους για αύριο Δευτέρα λόγω της επικείμενης ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, αποφάσισαν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Κατά την έκτακτη σύσκεψή της η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της για το θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, κρίνοντας ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις αντίκεινται στο Σύνταγμα και το δίκαιο της ΕΕ, όπως επισήμαναν τόσο η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Όπως επισημαίνει η Ολομέλεια των Προέδρων «η επιλογή της Κυβέρνησης δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης, αντιθέτως δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια και επιβαρύνσεις για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες».

Παράλληλα, οι δικηγόροι ζητούν από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου την σύγκληση της Διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου δικαστηρίου για τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από την καθιέρωση υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί με τη σημερινή του μορφή.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Δεν συμμετέχει στην αποχή ο ΔΣΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αναφέρει ότι δε θα συμμετέχει στην αποχή, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Δείτε επίσης:  Περισσότερες προσλήψεις σε δήµους και περιφέρειες
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *