ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Απλήρωτοι εδώ και 12 μήνες οι εργαζόμενοι στην αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ

Η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106, η οποία και έγινε δεκτή, λόγω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, απλήρωτων υποχρεώσεων και οφειλών στους εργαζόμενους οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και 12 μήνες.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, καθώς τους οφείλονται μισθοί των τελευταίων τριών μηνών, ενώ όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, οι οφειλές έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ, αφού σωρευτικά τους οφείλονται μισθοί 12 μηνών.

“Οι 200 εργαζόμενοι της εταιρείας ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ή μέρος αυτών, ενώ είχαν και συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη σε μια προσπάθεια να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα.

Η ένταξη στο άρθρο 106 η οποία αποφασίστηκε από το πρωτοδικείο της Άρτας, δίνει στην επιχείρηση την δυνατότητα να προχωρήσει σε κινήσεις που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου, με καταληκτική ημερομηνία τον Μάιο.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας ξεκίνησαν απεργία από την 1η Φεβρουαρίου, ενώ προχώρησαν και σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:

Οι εργάτες της ΒΙΚΗ αφού προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα απέναντι στην εργοδοσία, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, ξεκίνησαν την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου απεργία. Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου (περίπου 200 άτομα), από τους οποίους κάποιοι είναι απλήρωτοι από 3 εώς και 12 μήνες, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν. Εκτός από τη νομική οδό, αποφάσισαν να προχωρήσουν επιπλέον σε αγωνιστικές κινήσεις.

Η κατάσταση ομηρίας όλα αυτά τα χρόνια που επικρατούσε στο εργοστάσιο από την πλευρά της εργοδοσίας, είχε σαν αποτέλεσμα απολύσεις δεκάδων εργαζομένων, μειώσεις μισθών και εκτεταμένες καθυστερήσεις πληρωμών. Παρά τις χρόνιες διαβεβαιώσεις για εξόφληση αλλά και την επίκληση στην υπομονή των εργαζομένων η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Το αφεντικό αφού δε μπόρεσε να πουλήσει το εργοστάσιο πίσω από τις πλάτες των εργατών, προσπάθησε το τελευταίο διάστημα να τους βγάλει όλους σε υποχρεωτική άδεια. Η απεργία των εργαζομένων όμως, έβαλε φραγμό στα σχέδια της εργοδοσίας της οποίας πλέον η στάση είναι ξεκάθαρη.

Δε νοιάζεται για τη σωτηρία του εργοστασίου…

Δε νοιάζεται για τη αποπληρωμή των δεδουλευμένων…

Το 2016 ο τζίρος της ΒΙΚΗ ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ εμφάνισε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 1,7 εκατ. ευρώ.”

Διαβάστε ακόμα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Send this to a friend