Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων των επιτυχόντων των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018 για τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.

Πρόκειται για μια παράταση απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των συγκεκριμένων και των πόλεων, που έχει μάλιστα αναδρομική ισχύ. Κι αυτό γιατί οι συμβάσεις που είχαν συνάψει οι δήμοι με τους επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων που είχαν εκδοθεί στις 31 Μαρτίου 2018, είχαν 8μηνη διάρκεια και μια μερίδα τους έχει αρχίσει να λήγει τις τελευταίες ημέρες.

Οι εν λόγω συμβάσεις θα παραταθούν μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ. Πότε θα γίνει αυτό; Στόχος είναι να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του έτους. Η τήρηση του σχετικού χρονοδιαγράμματος για την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για τις 8.166 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση από όλες τις προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό από καταβολής του ελληνικού κράτους και μέσω αυτού θα καλυφθούν μόνιμες θέσεις σε έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς των Δήμων, που στα χρόνια των μνημονίων «αποψιλώθηκαν» κυριολεκτικά, αν και αφορά άμεσα την προστασία της δημόσιας υγείας και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Το πρόβλημα είναι ο πολύ μεγάλος φόρτος εργασίας που έχει σωρευθεί στο ΑΣΕΠ λόγω των αλλεπάλληλων προκηρύξεων στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που δημιουργήθηκαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στη διάρκεια της κρίσης.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΑΣΕΠ, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι ο διαγωνισμός 3Κ/2018 πρέπει να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών έχουν τεθεί στη διάθεση του ΑΣΕΠ για να συνδράμουν με όποιον τρόπο κρίνει η διοίκησή του, το δε υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης που έχει την εποπτεία του Συμβουλίου έχει εντατικοποιήσει την προσπάθεια και πλέον όλα τα στελέχη του ΑΣΕΠ εργάζονται γι αυτό.

Αυτό το είδες;  ΟΑΕΔ: Οι 14 κινήσεις για επιδότηση προσλήψεων

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter