ΑΣΕΠ: Πότε έρχεται η προκήρυξη για τις 412 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας στην ΥΠΑ

1215

Το Προεδρικό Διάταγμα του 2016 για την ΥΠΑ προβλέπει πως «το σύνολο των οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου της ΥΠΑ κατά την έκδοση του παρόντος ανέρχεται σε 2.512, εκ των οποίων καταλαμβάνονται οι δύο χιλιάδες πενήντα δύο (2.052). Κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού δημοσίου δικαίου παραμένουν οι τετρακόσιες εξήντα (460), εκ των οποίων σαράντα οκτώ (48) είναι ήδη δεσμευμένες και οι τετρακόσιες δώδεκα (412) προς διάθεση».

Αναφέρεται, επίσης, πως «οι προσωποπαγείς θέσεις προσωπικού ΙΔΑΧ στην ΥΠΑ ανέρχονται κατά τον χρόνο δημοσίευσης του παρόντος σε 378». Το σύνολο των υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου φτάνει τους 384. Με δεδομένο πως τα εν Ελλάδι αεροδρόμια ανέρχονται σε 44, προκύπτει πως κατά μέσον όρο θα απασχολούνται 68 άτομα στην ΥΠΑ και στην ΑΠΑ ανά αεροδρόμιο, πέραν των εκατοντάδων ιδιωτικών υπαλλήλων του υπό ιδιωτική διαχείριση Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και των περίπου 500 που απασχολεί η Fraport Greece για να λειτουργεί τα 14 από τα περιφερειακά αεροδρόμια των οποίων είναι παραχωρησιούχος.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

Επιπλέον καθίσταται σαφές πως οι 412 κενές προς πλήρωση θέση στην ΥΠΑ είναι αυτές που θα αφήσουν όσοι υπάλληλοί της μεταφερθούν στην ΑΠΑ. Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, που είναι αμιγώς ανεξάρτητη αρχή, πλην όμως δημόσια υπηρεσία, αναλαμβάνει την άσκηση ρυθμιστικών, κανονιστικών και εποπτικών αρμοδιοτήτων. Ουσιαστικά η ΑΠΑ θα είναι ο επόπτης και η ΥΠΑ ο διαχειριστής των αεροδρομίων που δεν έχουν ιδιωτικοποιηθεί.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ergasiakanea.eu η προκήρυξη (εις) της ΥΠΑ μέσω ΑΣΕΠ αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου! 

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα για την ΥΠΑ

Δείτε επίσης:  33 προσλήψεις με ΣΟΧ του ΑΣΕΠ στο Δήμο Κορυδαλλού
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *