ΑΣΕΠ: Πότε αναμένονται οι οριστικοί πίνακες της 3Κ/2018 (βίντεο)

812

Στο τέλος Νοεμβρίου θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες με τους επιτυχόντες του διαγωνισμού για διορισμό στους Δήμους, όπως διευκρινίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιάννη Καραβοκύρη.

Πρόκειται για 8.166 μόνιμους υπαλλήλους που θα τοποθετηθούν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων αναρτήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο με το ΑΣΕΠ να επισημαίνει ότι θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στα ονόματα καθώς δεν έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος καθώς πίεζε ο χρόνος, αφού οι δήμοι θα έμεναν χωρίς προσωπικό επειδή είχαν λήξει οι συμβάσεις των παρατασιούχων.

Οι έλεγχοι

Οι δήμαρχοι βλέποντας το αδιέξοδο που πήγαινε να δημιουργηθεί διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών με αποτέλεσμα να τους ζητήσει να κάνουν έλεγχο μόνο στους τίτλους σπουδών των εργαζομένων που παρουσιάστηκαν στις ανταποδοτικές τους υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι δεν παρουσιάστηκαν στις υπηρεσίες των δήμων, παρά το γεγονός ότι είναι προσωρινά διοριστέοι, δεν χάνουν το δικαίωμα της πρόσληψης από την στιγμή που το όνομα τους καταγραφεί στα τελικά αποτελέσματα. Πάντως, όπως αναφέρουν κύκλοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ στα dikaiologitika news, η πλειοψηφία αυτών που δεν παρουσιάστηκαν είτε γνωρίζουν ότι έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά είτε περιμένουν τους οριστικούς πίνακες κάνοντας μια άλλη εργασία.

Ο κανονικός έλεγχος θα γίνει όταν εκδοθεί ο οριστικός πίνακας των διοριστέων από τους δήμους, οι οποίοι θα εξετάσουν έναν έναν κάθε επιτυχόντα του διαγωνισμού. Τα …προβλήματα εντοπίζονται μεταξύ άλλων στην εντοπιότητα, στους τίτλους σπουδών και τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, στο χρόνο εμπειρίας και τον αριθμό ανήλικων τέκνων που έχουν δηλωθεί. Ωστόσο ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι ελπίδες για διορισμό όσων βρίσκονται ψηλά στους πίνακες κατάταξης των προσωρινών πινάκων της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι εκτιμάτε ότι τουλάχιστον το 10% των εργαζομένων που ανακοινώθηκαν στους προσωρινούς πίνακες θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από τους δήμους όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Δείτε επίσης:  ΑΣΕΠ: 1.124 μόνιμες προσλήψεις- Δείτε τις θέσεις
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *