Αυτό είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πράγμα που μπορείς να κάνεις σε μια συνέντευξη για δουλειά!

296

Το να βρεις μια δουλειά την εποχή αυτή έχει γίνει κατόρθωμα. Όταν τελικά αφού έχεις στείλει άπειρα βιογραφικά σε καλέσουν για συνέντευξη το άγχος αυξάνεται καθώς αισθάνεσαι ότι είναι η μοναδική σου ευκαιρία να αποδείξεις την αξία σου και να κατακτήσεις την θέση.

Νέα έρευνα του Simply Hired αναφέρει ποια είναι τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος σε μια συνέντευξη για εργασία.

Τι πρέπει να αποφύγεις, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αν θες να πάρεις τη δουλειά: Συγκεκριμένα στην έρευνα μίλησαν με 850 υπαλλήλους σε τμήματα ανθρώπινου δυναμικού, το 93% των οποίων δήλωσε ότι η αργοπορία είναι το μεγαλύτερο σημάδι ότι κάποιος δεν είναι κατάλληλος υποψήφιος για τη δουλειά.

Ο William Vanderbloeman, CEO και ιδρυτής του δικού του search group, εξηγεί στο Moneyish ότι το να αργεί κάποιος είναι ένα μεγάλο «Όχι» γιατί «το ραντεβού για συνέντευξη είναι ένα συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές».

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

«Αν δεν μπορείς να είσαι σωστός σε αυτήν την πρώτη άτυπη υποχρέωσή σου, ειδικά όταν προσπαθείς να με εντυπωσιάσεις, αυτό μου λέει ότι δεν μπορείς να φέρεις εις πέρας οποιοδήποτε άλλο συμβόλαιο που θα σου ανέθετα αν ήσουν στην ομάδα μου», προσθέτει.

Τα υπόλοιπα στοιχεία έβγαλαν μια λίστα με τα δέκα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος όταν προσπαθεί να προσληφθεί σε μια δουλειά:

1. Αργοπορία στο ραντεβού (93%)

2. Παράπονα (92%)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

3. Έλλειψη προετοιμασίας (89%)

4. Κριτική για πρώην αφεντικό (88%)

5. Κριτική σε πρώην εργασία (87%)

6. Γραμματικά ή συντακτικά λάθη στο βιογραφικό (86%)

7. Μη σωστή χρήση της γλώσσας στη συνέντευξη (84%)

8. Μη ρεαλιστικές οικονομικές απαιτήσεις (84%)

9. Χωρίς προσόντα ή εκπαίδευση (80%)

10. Λάθος απαντήσεις στη συνέντευξη (77%)

Δείτε επίσης:  Πώς να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου;
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *