Αυτές είναι οι δουλειές που έχουν τις σοβαρότερες πιθανές επιπτώσεις στην υγεία σας.

Μερικές δουλειές έχουν εξ ορισμού περισσότερους κίνδυνους για την υγεία σε σχέση με άλλες. Για παράδειγμα, μια αεροσυνοδός η οποία έρχεται σε επαφή καθημερινά με εκατοντάδες επιβάτες είναι πιο πιθανό να κολλήσει μια ασθένεια σε σχέση με κάποιον που δουλεύει σε γραφείο.

Προκειμένου να συνταχθεί η λίστα με τις πιο ανθυγιεινές δουλειές, το Business Insider χρησιμοποίησε στοιχεία από το Occupational Information Network, μια βάση δεδομένων του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, που είναι πλήρης με πληροφορίες σχετικά με τα επαγγέλματα.

Προκειμένου να αναλυθούν τα επαγγέλματα ανάλογα με την επίδρασή τους στην υγεία των εργαζομένων, υπολογίστηκαν τα νούμερα του O*NET σχετικά με έξι κινδύνους υγείας σε καθένα από τα 974 επαγγέλματα στη βάση δεδομένων: έκθεση σε μολυσματικές ουσίες, έκθεση σε ασθένειες και λοιμώξεις, έκθεση σε επικίνδυνες συνθήκες, έκθεση στην ακτινοβολία, κίνδυνος μικρών εγκαυμάτων, κοψιμάτων, δαγκωμάτων και τσιμπημάτων, και το χρόνο που οι εργαζόμενοι περνούν καθισμένοι, καθώς οι μελέτες δείχνουν ότι η συχνή αδράνεια μειώνει τη διάρκεια ζωής. Το O*NET αξιολογεί αυτούς τους παράγοντες σε κλίμακα από 0 έως 100, με υψηλότερη βαθμολογία που υποδεικνύει αυξημένο κίνδυνο για την υγεία.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ
Αυτό το είδες;
Πόσες ώρες πρέπει να δουλεύετε την εβδομάδα για να είστε ψυχικά υγιείς;

Αυτές είναι, επομένως, οι δουλειές που έχουν τις σοβαρότερες πιθανές επιπτώσεις στην υγεία σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter