ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων

Την ευκαιρία ισότιμης συμμετοχής στη διαδικασία εισαγωγής στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μαθητές με κοινωνικό- οικονομικά προβλήματα δίνει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, που για μια ακόμη χρονιά «είδε» δύο στους τρεις μαθητές του, να είναι πλέον φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων. Εθελοντές καθηγητές παρέχουν πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στον Δήμο της Αθήνας, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Φοιτητές οι δύο στους τρεις μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων

Για όγδοη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων στηρίζει μαθητές, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φέτος 33 από τους 47 μαθητές της Γ’ Λυκείου που παρακολούθησαν τα μαθήματα του, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές.

«Είχαμε 70% επιτυχία» λέει στον Αθήνα 9.84 η Αγγελική Νικητοπούλου εκ των συντονιστών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. «33 από τους 47 μαθητές μας της Γ’ Λυκείου πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές. Πιθανόν είναι περισσότεροι καθώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να έρθουμε σε επαφή με όλους. Μυστικό επιτυχίας δεν υπάρχει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Νικητοπούλου, «αλλά καλή συνεργασία μεταξύ των εθελοντών εκπαιδευτικών, καλή χημεία με τους μαθητές και πίστη σε αυτό που κάνουμε, ότι αυτό που κάνουμε βοηθάει και έχει ανταπόκριση, Είναι μια ηθική ικανοποίηση για όλους μας».

Για την νέα σχολική χρονιά τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη.

Παράλληλα καλούνται όσοι εκπαιδευτές επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, να αποστείλουν άμεσα το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfda1617@gmail.com 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)
3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ
4. Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
6. Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων(π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)
7. Δήλωση αποδοχής του κανονισμού φοίτησης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο (θα δίνεται από τη Γραμματεία)

Διαβάστε ακόμα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Send this to a friend