Λίγος καιρός έμεινε προτού ξεκινήσεις η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το εποχικό επίδομα 2018 που χορηγείται από τον ΟΑΕΔ σε δικαιούχους 24 διαφορετικών επαγγελμάτων.

Με ποσά που ανέρχοντα έως και στα 916 ευρώ για το συγκεκριμένο βοήθημα, σίγουρα αποτελεί μία «ανάσα» σε όσους χορηγηθεί.

Η καταβολή γίνεται κάθε φθινόπωρο σε όσους εργάζονται εποχικά και υποβάλουν την σχετική αίτηση στον ΟΑΕΔ. Είναι ποια θέμα ημερών έως ότου εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος, προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Δικαίωμα να διεκδικήσουν το εποχικό επίδομα 2018 έχουν όσοι απασχολούνται σε κάποιο από παρακάτω επαγγέλματα: Οικοδόμος, λατόμος, ασβεστοποιός, πλινθοποιός, αγγειοπλάστης, δασεργάτης, ρητινοσυλλέκτης, καπνεργάτης, μουσικός μέλος του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτης, μισθωτός ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστής εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιός, τεχνικός κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστης και βοηθός χείριστης κινηματογράφου, ελεγκτής κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίας κινηματογράφου και θεάτρου και σμυριδεργάτης.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ
Αυτό το είδες;
Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα δοθεί

ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για το εποχικό επίδομα – ποιοι είναι οι δικαιούχοι δείτε εδώ

Τα ποσά για το εποχικό επίδομα:

1. Αναφορικά με το επάγγελμα των οικοδόμων, το επίδομα ορίζεται στο 70% του 37πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη (678,06 ευρώ).

2. Για σμυριδεργάτη ορίζεται στο 70% του 50πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη (916,30 ευρώ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

3. Για τα επαγγέλματα των δασεργατών – ρητινοσυλλεκτών, καπνεργατών, αγγειοπλαστών -κεραμοποιών-πλινθοποιών και μισθωτών ναυπηγ/κής ζώνης ορίζεται στο 70% του 35πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη (641,41 ευρώ).

4. Για τα επαγγέλματα των μουσικών – τραγουδιστών, ηθοποιών, υποδηματεργατών, χειριστών-βοηθών χειριστών κιν/φου, ελεγκτών θεάτρου – κιν/φου, ταμιών κιν/φου – θεάτρου, τεχνικών κιν/φου & τηλεόρασης, ταξιθετών θεάτρου – κιν/φου και χειριστών εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κλπ μηχανημάτων, ορίζεται στο 70% του 25πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη (458,15 ευρώ)

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter