Ωστόσο, μάλλον λίγοι γνωρίζουν πώς αυτό το χόμπι μπορεί να τους αποφέρει ένα ξεκούραστο και ασφαλές παθητικό εισόδημα για τα επόμενα πολλά χρόνια. Εδώ, έρχονται οι παγκοσμίου φήμης online υπηρεσίες «Shutterstock» και «Adobe Stock» για να σε βοηθήσουν να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Πρόκειται για δύο online βιβλιοθήκες φωτογραφιών τις οποίες χρησιμοποιούν κατά κόρον γραφίστες, διαφημιστικές εταιρίες και εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού για να αντλήσουν επί πληρωμή φωτογραφικό υλικό για τις δουλειές τους.

Ουσιαστικά, σε αυτές τις υπηρεσίες, ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου και λαμβάνεις ένα ποσοστό χρημάτων κάθε φορά που κάποιος χρήστης απ’ όλο τον κόσμο αγοράσει την φωτογραφία που έχεις τραβήξει.

Αν λοιπόν, έχεις μπόλικο υλικό στο σκληρό σου δίσκο, μπορείς να δοκιμάσεις να εγγραφείς σε αυτές τις πλατφόρμες και να ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου.

Προσέξτε, στην κυριολεξία από το πουθενά μπορεί να έχεις εισόδημα. Απλά θα κάνεις ό,τι έκανες πριν, τώρα απλά θα το ανεβάζεις σε αυτές τις υπηρεσίες και θα περιμένεις από το παγκόσμιο αγοραστικό κοινό.
Ίσα-ίσα, σου δίνει και ένα κίνητρο, ειδικά αν είσαι ερασιτέχνης φωτογράφος, να το πάρεις πιο «ζεστά» το θέμα της φωτογραφίας.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Επίσης, καλό είναι να ειπωθεί, ότι αυτές οι πλατφόρμες σε προστατεύουν και νομικά από υποκλοπή υλικού. Αφού το ανέβασες το υλικό σου εκεί, είναι πλέον κατοχυρωμένο!

σ.σ: Ευχαριστώ πολύ τον Αργύρη Προσίλη, ένας εξαιρετικός Προγραμματιστής, ο οποίος ευθύνεται για την έμπνευση αυτού του άρθρου.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης