ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2018: Νωρίτερα αναμένεται η πληρωμή των δικαιούχων

1098

Όπως τα περισσότερα επιδόματα, έτσι και το ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2018, θα καταβληθεί στους δικαιούχους του νωρίτερα από το συνηθισμένο. Η πληρωμή θα πρέπει να προηγηθεί των Χριστουγέννων.

Μπορεί ακόμα να μην έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση που ανακοινώνει την επίσημη ημέρα πληρωμής, ωστόσο αυτή αναμένεται να γίνει μεταξύ 20-22 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσει φυσικά σχετική ενημέρωση, όταν δημοσιευτεί η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας.

Να σημειωθεί, πως το ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2018 θα χορηγηθεί στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Όπως κάθε φορά, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Τα Κέντρα Κοινότητας εξέδωσαν έναν οδηγό, προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες και να τους ενημερώσουν σχετικά με τις αλλαγές που ισχύουν σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Δ13/οικ./33475/1935/2018 Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμα φορά, πως από 1η Νοεμβρίου 2018, οι αιτήσεις που αφορούν το ΚΕΑ υποβάλλονται μία φορά ανά εξάμηνο, στο keaprogram.gr. Για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες μέχρι αυτήν την ημερομηνία, η εισοδηματική ενίσχυση παραμένει σταθερή μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έγκρισης τους. Με την πάροδο του εν λόγω διαστήματος, οι δικαιούχοι υποβάλλουν νέα αίτηση σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Η εγκεκριμένη αίτηση δύναται να τροποποιηθεί από τον δικαιούχο απευθείας, ή μέσω του Κέντρου Κοινότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποκλειστικά για τη διόρθωση των στοιχείων επικοινωνίας, της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή των πεδίων διασύνδεσης με τις λοιπές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.

Οι αιτούντες των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί ή τροποποιηθεί πριν από την 1.11.2018, οφείλουν να προσκομίσουν το ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ των ενηλίκων μελών του νοικοκυριού (το έντυπο θα είναι διαθέσιμο στο Κέντρο Κοινότητας, στα ΚΕΠ και στην Κοινωνική Υπηρεσία).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ
Δείτε επίσης:  Ποιες πληρωμές θα γίνουν μέχρι τέλος Μαρτίου – Αναλυτικά οι ημερομηνίες
ΜΗΝΑΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ή ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣΜΗΝΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΝΕΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2018ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018
ΙΟΥΛΙΟΣ 2018ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018ΜΑΡΤΙΟΣ 2019
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *