Στις 31 Μαρτίου θα κλείσει προσωρινά η πλατφόρμα της επιδότησης ενοικίου epidomastegasis.gr για την πληρωμή της πρώτης δόσης και των αναδρομικών.

Ειδικότερα θα κλείσει η πλατφόρμα την Κυριακή προκειμένου μέσα στον Απρίλιο να καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους. Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά όπως αναφέρεται και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση θα δοθούν με την πρώτη δόση η οποία λογικά θα πληρωθεί αρχές Απριλίου.

Όσοι λοιπόν έχουν κάνει αίτηση τον Μάρτιο θα πάρουν τα αναδρομικά.

Όμως εφόσον τα δικαιούται θα τα πάρουν και όσοι κάνουν αίτηση μέσα στον Απρίλιο.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, πρόκειται για αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου 2019 η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται σε αναμονή συναίνεσης, που θα εγκριθούν ενώ υπάρχουν και αυτές που είναι μεν σε εκκρεμότητα αλλά δεν θα εγκριθούν λόγω υπέρβασης των εισοδηματικών κριτηρίων.

Ωστόσο το πρόβλημα επικεντρώνεται στα ηλεκτρονικά μισθωτήρια καθώς δεν έχουν υποβληθεί.

Τα μισθωτήρια συμβόλαια ενοικίασης κατοικιών υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Όλοι όσοι εκμισθώνουν ακίνητα αλλά και όλοι όσοι είναι μισθωτές υποχρεούνται να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες: οι μεν πρώτοι να καταχωρίσουν τα στοιχεία της μίσθωσης (ΑΦΜ μισθωτών, ποσό μισθώματος, διάρκεια, αριθμός παροχής ρεύματος, ΑΤΑΚ ακινήτου), οι δε δεύτεροι να τα αποδεχτούν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

Με την εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η ΑΑΔΕ στο Taxisnet, δεν χρειάζεται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πηγαίνουν στην εφορία ώστε να θεωρήσουν και να υποβάλλουν το μισθωτήριο συμβόλαιο.

Αυτό το είδες;
Πότε θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ακόμη και η επέκταση του μισθωτήριου μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.

Μέσω της υπηρεσίας Μισθωτήρια Ακινήτων ο ιδιοκτήτης ακινήτου μπορεί από τον υπολογιστή του να υποβάλει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο και αυτόματα θα ενημερώνεται και ο ενοικιαστής με το περιεχόμενο του μισθωτηρίου. Να σημειωθεί ότι η 6μηνη ισχύ του ηλεκτρονικού συμβολαίου είναι προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος ενοικίου.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι κάνουν αίτηση τον Απρίλιο η καταβολή ισχύει από τον επόμενο μήνα, δηλαδή Μάιο και άρα η 6μηνη ισχύς του ηλεκτρονικού συμβολαίου πρέπει να είναι από 1η Μαΐου ως 31 Οκτωβρίου 2019.

Αντίστοιχα αν κάνουξ την αίτηση τον Μάιο πιάνεται από 1η Ιουνίου και η ισχύς του 6μηνου μισθωτηρίου πρέπει να λήγει 30 Νοεμβρίου 2019.

Έτσι θα πρέπει όσοι κάνουν την αίτηση το επόμενο διάστημα και όχι μέσα στον Μάρτιο να γνωρίζουν ότι η 6μηνη ίσχυς του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου ξεκινάει από τον επόμενο μήνα της εγκριθεισας αίτησης και για ένα εξάμηνο.

Την χορήγηση το επόμενο δεκαπενθήμερο προανήγγειλε απο το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

«Εμείς δίνουμε σε 152.000 επίδομα ενοικίου σε δεκαπέντε μέρες, εσείς πότε μπορέσατε να δώσετε κάτι τέτοιο;» υπογράμμισε η ίδια επισημαίνοντας ότι το επίδομα ενοικίου θα είναι συνολικά 237 εκ. ευρώ τον χρόνο.

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter