ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν το Μάτι!

Iδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τραγωδία στο Μάτι κατά τη χθεσινοβραδυνή ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα.

Ο Κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγή του απέδωσε την καταστροφή στο Μάτι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, συνεπεία της κλιματικής αλλαγής. Μιά θέση που είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη που είχε η ΝΔ στην αντιπολίτευση, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση και την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, για την τραγωδία και αποφεύγοντας να αναφέρει ούτε λέξη για τα «ακραία καιρικά φαινόμενα». 

Το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ είναι το ακόλουθο:

«Κύριε Γενικέ Γραμματέα, Κυρίες και Κύριοι,

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, πέρυσι, μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγούμενη από ισχυρούς ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφτασε στην προαστιακή κωμόπολη του ΜατιούΜόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης. Εκατόν δύο δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή στο Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία.Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η απευθείας συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα».

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *

Διαβάστε ακόμα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Send this to a friend