Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στις Περιφέρειες

320

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τις περιφέρειες αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα αντίστοιχα που είναι σε εξέλιξη στους δήμους.

Ειδικότερα το πρόγραμμα θα έχει 8μηνη διάρκεια, οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Προκειμένου δε να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κατάρτιση και συμβουλευτική που θα επιτρέπει βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες απαιτήσεις των αναγκών της αγοράς εργασίας.

Οι περιφέρειες θα πρέπει να ετοιμάσουν ολοκληρωμένα προγράμματα, με συγκεκριμένες ειδικότητες, συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους, προσδοκώμενα αποτελέσματα. Και όλα αυτά να έχουν κοινωνικό αντίκτυπο. Οι προτάσεις των Περιφερειών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην σελίδα του υπουργείου Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι ήδη περιφέρειες έχουν ξεκινήσει διαδικασίες σχεδιασμού και προετοιμασίας για την υλοποίηση του προγράμματος.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε ήδη σχετική σύσκεψη, όπου ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι η ανεργία ως αρμοδιότητα μπορεί να ανήκει αποκλειστικά στο Κράτος, ωστόσο, πολιτικά οφείλουμε να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην καταπολέμησή της, κυρίως δε για ειδικές ομάδες πληθυσμού, που αδυνατούν να εισαχθούν στην αγορά εργασίας, καθώς και τους νέους μας που πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

«Οφείλουμε να μελετήσουμε τα στοιχεία ανεργίας της περιοχής μας. Να καταλήξουμε στους κλάδους εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο, τις ηλικίες που πλήττονται, την εργασιακή εμπειρία. Ο διαθέτει τα πραγματικά, επικαιροποιημένα στοιχεία. Θα συνεργαστούμε» σημείωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ενώ συμπλήρωσε ότι η περιφέρεια επεξεργάζεται «ένα σχέδιο που πρέπει να ενώνει πολλά διαφορετικά σημεία. Αρχικά πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ανέργων. Στη συνέχεια οφείλουμε να τις συνδυάσουμε με τους στρατηγικούς αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους της Περιφέρειάς μας και το πενταετές μας πρόγραμμα».

Δείτε επίσης:  Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα από την 1η Ιανουαρίου
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *