Εκκίνηση νέου κύκλου κινητικότητας -τέταρτος κατά σειρά από την εφαρμογή του ισχύοντος ενιαίου συστήματος μετατάξεων- δίνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Με χθεσινή εγκύκλιο καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλουν τα αιτήματά τους για τις θέσεις που θέλουν να καλύψουν με προσωπικό μέχρι τις 10 Απριλίου.

Ουσιαστικά οι φορείς έχουν περιθώριο περίπου δύο εβδομάδων να στείλουν αιτήματα για την πλήρωση κενών θέσεων, χρόνος που θεωρείται επαρκής για κάποιον φορέα που έχει κάνει σχετική προεργασία, με βάση πηγές του υπουργείου.

Αλλωστε το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ήδη δεχθεί ερωτήματα για το νέο «άνοιγμα» της κινητικότητας, από φορείς που έχουν ανάγκη σε προσωπικό.

Επιδίωξη είναι τα αιτήματα των φορέων να εξεταστούν από την Επιτροπή Κινητικότητας την εβδομάδα πριν από το Πάσχα. Οσα εγκριθούν θα αναρτηθούν στη σχετική ψηφιακή πλατφόρμα.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Επομένως, οι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τις προσφερόμενες θέσεις θα έχουν περιθώριο να τις μελετήσουν και να υποβάλουν αιτήσεις μετακίνησης στην περίοδο με επίκεντρο τις γιορτές του Πάσχα.

Ενδέχεται να δοθεί περιθώριο στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους και πέραν του προβλεπόμενου 15νθήμερου.

Με δεδομένο ότι κάθε νέος κύκλος κινητικότητας συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερα αιτήματα πλήρωσης θέσεων από πλευράς δημόσιων φορέων, στελέχη του υπουργείου θεωρούν βέβαιο ότι η προσφορά θέσεων στον επικείμενο κύκλο θα είναι η μαζικότερη μέχρι στιγμής.

Υπάρχουν εκκρεμότητες

Ωστόσο, εκκρεμότητες για την υλοποίηση μετακινήσεων παραμένουν αναφορικά με τους προηγούμενους κύκλους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

Αν και ο πρώτος κύκλος του συστήματος (ξεκίνησε το 2017) έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί στο σύνολό του, περισσότερη υπομονή πρέπει να κάνουν όσοι συμμετείχαν στους δύο κύκλους του περασμένου έτους.

Υπάρχουν μετακινήσεις του α’ κύκλου του 2018 που έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και πολλές που είναι σε φάση έκδοσης των τελικών αποφάσεων.

Σε περίπου δύο μήνες υπολογίζουν υπουργικές πηγές την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων του συγκεκριμένου κύκλου.

Μακρύτερος -και απροσδιόριστος χρονικά- ο δρόμος που απομένει για την ολοκλήρωση του β’ κύκλου του 2018, για τον οποίο υπάρχουν περιπτώσεις κάλυψης θέσεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί έστω στο στάδιο επιλογής υποψηφίων.

Ως αιτίες αναφέρονται οι καθυστερήσεις από πλευράς φορέων υποδοχής στην αποστολή σχετικών εγγράφων και η μεταφορά πιστώσεων μεταξύ φορέων προέλευσης και υποδοχής.

Αμφότερες έχουν επιλυθεί με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Μόλις «αφομοιωθούν» πλήρως από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι διαδικασίες της κινητικότητας θα επιταχυνθούν, εκτιμά το υπουργείο.

Να σημειωθεί ότι το αρμόδιο υπουργείο διατηρεί προς εξέταση το ενδεχόμενο να μειώσει τους κύκλους κινητικότητας από τρεις σε δύο κατ’ έτος, όπως έχει γράψει σε παλαιότερο ρεπορτάζ της η «Εφ.Συν.».

Το σκεπτικό είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εξουδετερωθούν αλληλοεπικαλύψεις χρονοδιαγραμμάτων και θα μειωθούν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Οι αποφάσεις αναμένονται στο επόμενο διάστημα.

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter