«Σαφάρι» ελέγχων κομίστρου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μείωση στον χρόνο κλεισίματος των πυλών στα μέσα σταθερής τροχιάς εφαρμόζει ήδη ο ΟΑΣΑ, με στόχο τη μείωση της παράνομης επιβίβασης. Ηδη εδώ και λίγες ημέρες ο χρόνος που παραμένουν οι μπάρες ανοιχτές σε Σύνταγμα, Συγγρού-Φιξ και Νεραντζιώτισσα, έχει μειωθεί στο μισό.

Παράλληλα, το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους σταθμούς του μετρό.

Στόχος είναι να μειωθεί το φαινόμενο της ταυτόχρονης εισόδου ή εξόδου από τους σταθμούς περισσότερων του ενός επιβατών. Σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού οι πύλες που έχουν τοποθετηθεί διαθέτουν τουρνικέ, το οποίο όμως ορισμένες φορές δημιουργεί προβλήματα, σύμφωνα με τους ειδικούς, κυρίως σε όσους μεταφέρουν αποσκευές, καθώς και σε όσους μετακινούνται με παιδιά, ποδήλατα ή κατοικίδια. Πρόβλημα με τα ΑμεΑ δεν υπάρχει, δεδομένου ότι στα περισσότερα συστήματα μετρό οι πύλες για την είσοδο των ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο παραμένουν ανοιχτές.

Αυτό το είδες;
Erasmus για νέους επιχειρηματίες: Ποια τα κριτήρια - Πώς θα κάνετε αίτηση

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, ο ΟΑΣΑ, με στόχο την εντατικοποίηση των ελέγχων κομίστρου, έχει εκπαιδεύσει 20 άτομα, τα οποία έχουν μεταταχθεί από τις ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και θα στελεχώσουν το Σώμα Ελεγκτών Κομίστρου. Οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί ραγδαία και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 23 Μαρτίου σε έντεκα σταθμούς του τραμ και ορισμένες συμπληρωματικές γραμμές των ΟΣΥ πολλαπλασιάστηκαν.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter