Στους δρόμους βγήκαν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι της Google σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, της ανισότητας των φύλων και του ρατσισμού.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11 το πρωί απ’ το Τόκιο και ταυτόχρονα σε άλλες πόλεις.

Στο Δουβλίνο οι διοργανωτές χρησιμοποίησαν μεγάφωνα για να απευθυνθούν στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και να εκφράσουν την υποστήριξή τους στα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Δουβλίνο- διαδήλωσηNiall Carson/PA via AP

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω απ’ τα γραφεία της εταιρείας στη Σιγκαπούρη, ενώ μεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Στο Λονδίνο η πλειοψηφία των εργαζομένων άφησαν τα γραφεία τους και κατέλαβαν το κεντρικό αμφιθέατρο των γραφείων της εταιρείας.

Λονδίνο - διαδήλωση GoogleΔιαδήλωση στα γραφεία της Google στο Λονδίνο | (Stefan Rousseau/PA via AP)

Περίπου 400 εργαζόμενοι της Google πραγματοποίησαν πορεία στη Νέα Υόρκη, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «δικαιώματα των εργαζομένων είναι και τα δικαιώματα των γυναικών» ή «Time’s Up tech».

Στα μέσα Οκτωβρίου, η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση 48 ατόμων έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Μεταξύ των απολυθέντων ήταν και υψηλόβαθμα στελέχη στης εταιρείας, η οποία χωρίς να δώσει τα ονόματά τους, ανακοίνωσε ότι έφυγαν και χωρίς να πάρουν αποζημιώσεις.

Οι οργανωτές της απεργίας εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι ζητούν συμμετοχή των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της μητρικής της Google Alphabet Inc (η εταιρεία απασχολεί συνολικά 94.000 άτομα), καθώς και αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες και τη διαχείριση του προσωπικού, ώστε οι καταγγελίες για παρενόχληση να αντιμετωπίζονται με δίκαιο τρόπο, ενώ ζητούν ίση αμοιβή για ίση εργασία για όλους. Ο γενικός διευθυντής της Google, Σουντάρ Πιτσάι, είπε ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάνει «εποικοδομητικές προτάσεις» και πως η εταιρεία «τις μελετά ώστε να υλοποιήσει αυτές τις ιδέες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ
Αυτό το είδες;  Οι εταιρίες που έχουν εφαρμόσει 4ημερη εργασία και είδαν θετικά αποτελέσματα
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter