ΠΝΟ: Οριστική η απόφαση για απεργία στις 3 Σεπτεμβρίου

28

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων στις 3 Σεπτεμβρίου με προοπτική κλιμάκωσης οριστικοποίησε σήμερα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η απόφαση είχε ληφθεί στις 26 Ιουλίου και επικυρώθηκε σήμερα, καθώς απορρίφθηκε η χθεσινή πρόταση των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) για αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η αρνητική μέχρι σήμερα συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων «καλοθελητών» για τη δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας, προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

Οι προσπάθειες αυτές, στο πλαίσιο καθαρού εκβιασμού σε βάρος των ναυτεργατών και παραπλάνησης της κοινής γνώμης, όχι μόνο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Γνωρίζει πολύ καλά η κοινωνία ότι αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτές τις καταστάσεις είναι η ίδια η εργοδοσία, η οποία με την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργία της που  ακολούθησε και ακολουθεί, και εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές της θέσεις αρνούμενη να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να υποτιμάται η σημασία και των λοιπών εκκρεμούντων αιτημάτων του κλάδου μας, μας έσπρωξε στην κυριολεξία στη λήψη της απόφασης για κήρυξη και πραγματοποίηση της απεργιακής μας κινητοποίησης στις 3-9-2018 με προοπτική κλιμάκωσης».

Οι ναυτεργάτες προειδοποιούν την πλευρά τόσο των εφοπλιστικών εταιρειών όσο και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και των λιμενικών οργάνων «να μην τολμήσουν να πειράξουν ή έστω απλά να απειλήσουν τον οποιοδήποτε απεργό ναυτεργάτη, ο  οποίος απλά υπακούει στις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού του οργάνου και των επί μέρους πρωτοβαθμίων οργανώσεών του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλον τον ναυτεργατικό κόσμο με  ανεξέλεγκτες συνέπειες.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Οι όποιες απεργοσπαστικές προσπάθειες από τον οποιοδήποτε όχι μόνο θα πέσουν στο κενό, αλλά και θα καταγγελθούν δημόσια, ειδικά και επώνυμα.

Οι ναυτεργάτες ενωμένοι σαν μια γροθιά δίνουν αγώνα επιβίωσης ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της εργοδοσίας και της κυβέρνησης» καταλήγει η ΠΝΟ.

Τα ναυτεργατικά σωματεία

Σε ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ κάνουν λόγο για «ένταση της επίθεσης εφοπλιστών-κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως και των προκατόχων τους, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, χειροτέρευση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά δρομολόγια και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας των ναυτεργατών, που υπονομεύοουν ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», με χαρακτηριστική τη μεταμεσονύχτια πυρκαγιά στο  Ε/Γ-Ο/Γ «Ελ. Βενιζέλος».

Δείτε επίσης:  Τον Ιανουάριο η αύξηση του κατώτατου μισθού

Παράλληλα, καταγγέλλουν «την προσπάθεια των δυνάμεων του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού με τους επικεφαλής τον γ.γ. της ΠΝΟ Γ. Χαλά και τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Α. Νταλακογεώργο, σε συνεργασία με εφοπλιστές και το ΥΕΝ για την υπονόμευση του απεργιακού αγώνα».

Καλούν, τέλος, τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων «με μαχητικότητα να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση και περιφρούρηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης».

naftemporiki.gr

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *