Παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας για υγειονομική περίθαλψη στους άμεσα ασφαλισμένους και τις οικογένειες τους από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2020 προβλέπει ρύθμιση στο σχέδιο νόμου που θα καταθέσει σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα στον άμεσο ασφαλισμένο και στα μέλη της οικογένειας του χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα για υγειονομική περίθαλψη σε είδος για την περίοδο από 1η Μαρτίου 2019 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020 εφόσον:

-Ο ασφαλισμένος έχει πραγματοποιήσει 50 ημέρες ασφάλισης κατά το προηγούμενο έτος
-Ο μη μισθωτός να έχει πραγματοποιήσει δύο μήνες ασφάλισης κατά το προηγούμενο έτος και έχει καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα θα χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα χωρίς προϋποθέσεις ασφάλισης σύμφωνα με πληροφορίες σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις όπως τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και πληγέντες από πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική τον Ιούλιο του 2018.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Επίσης παρατείνεται η ασφαλιστική ικανότητα στους άμεσα ασφαλισμένους και στα μέλη της οικογένειας τους σε:

– Ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με την ΠΟΛ 1102/14.7.2005 και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου δεύτερου του ν. 3845/ 2010 ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα, εφόσον οι οφειλές τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ.

Αυτό το είδες;
Πληρώνονται συντάξεις, επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ και επίδομα παιδιού

– υπερήλικες ασφαλισμένους του ΟΓΑ, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση σύνταξης.

– ανέργους ηλικίας από 29 ως 55 ετών ,

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

-ανέργους ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ άνω των 30 ετών και ωε 67 ετών που διέκοψαν την εργασία τους, παραμένουν άνεργοι και ανασφάλιστοι και δεν έχουν οφειλές από των πρώην ΟΑΕΕ ή αν έχουν να έχουν ρυθμιστεί και να καταβάλλονται κανονικά οι δόσεις

-Ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ηλικίας άνω των 30 και μέχρι 67 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter