Παραγωγικότητα σημαίνει δημιουργικότητα και κατ’ επέκτασιν ευτυχία. Είναι γεγονός πως κάποιες μέρες της εβδομάδας αισθανόμαστε πεσμένοι ψυχολογικά και κουρασμένοι, πολλές φορές δεν έχουμε όρεξη και θέλουμε να κάτσουμε στον καναπέ και να μην κάνουμε τίποτα.

Όμως η απραγία μας κάνει λιγότερο παραγωγικούς και χαρούμενους.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να ενισχύσετε την παραγωγικότητα και την όρεξή σας, τόσο στην δουλειά όσο και στην υπόλοιπη καθημερινότητά σας;

Take a break από τα social

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Αναλογιστείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε μπροστά από ηλεκτρονικές συσκευές, όταν απλά κάνετε scroll down στο instagram ή στο facebook. Γιατί να μην αξιοποιήστε αυτό τον χρόνο σε κάτι πιο χρήσιμο και δημιουργικό, όπως μία δραστηριότητα που σας ευχαριστεί;

Οργανωθείτε

Προγραμματίστε τις δραστηριότητές σας, τις υποχρεώσεις και τα όσα θέλετε να κάνετε μέσα στην ημέρα σας και ακολουθήστε αυτό το πλάνο με ευλάβεια. Όταν οργανώνετε τον χρόνο και τα καθήκοντά σας, μπορείτε να συγκεντρωθείτε ευκολότερα, να αποφύγετε περισπασμούς και να γίνετε περισσότερο παραγωγικοί.

Κάντε γυμναστική

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

Η άσκηση θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερη ενέργεια, να εκτονώσετε το άγχος σας και να καθαρίσετε το μυαλό σας, με αποτέλεσμα να είστε περισσότερο παραγωγικοί και δημιουργικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κοιμηθείτε νωρίς

Μην σπαταλάτε την ενέργειά σας σε ξενύχτια μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόραση, γιατί με αυτόν τον χρόνο δεν θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια την επόμενη μέρα και θα νιώθετε εξουθενωμένοι. Επενδύστε σε ένα πρόγραμμα για καλύτερο και ποιοτικότερο ύπνο και ξεκουραστείτε για μισή ώρα τα απογεύματα, όταν αισθάνεστε έντονα κόπωση.

Πάρτε βαθιές ανάσες

Όταν αισθάνεστε πολύ πιεσμένοι και έρχεστε αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη υποχρέωση που πρέπει να βγάλετε εις πέρας, μην τα παρατάτε. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και κάντε ένα restart!

Αυτό το είδες;  ΟΑΕΔ: Οδηγός για την διαδικασία ηλεκτρονικής ανανέωσης της Κάρτας Ανεργίας
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter