Πώς να συζητήσετε το μισθό σας σε μία συνέντευξη δουλειάς

162

Κάνατε αίτηση για τη δουλειά που επιθυμούσατε και καταφέρατε να φτάσετε μέχρι το Interview. Εδώ θα πρέπει να προσέξετε να μην τα θαλασσώσετε. Οι δύο κρίσιμες ερωτήσεις που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της συνέντευξής σας είναι: «Τι μισθό θα επιθυμούσατε»; και «Τι μισθός παίρνετε τώρα»;.

Η συνέχεια της συνέντευξης σας θα εξαρτηθεί από το τι θα απαντήσετε στις πιο πάνω ερωτήσεις – παγίδες. Εσείς σίγουρα θέλετε να διεκδικήσετε ένα καλύτερο μισθό από αυτόν που παίρνετε στην παρούσα δουλειά, όμως, ο μελλοντικός εργοδότης σας πόσο πρόθυμος είναι να σας τον δώσει;

Τα πιο κάτω tips θα βοηθήσουν ν’ απαντήσετε σωστά:

  1. Κάντε τη μελέτη σας

Πριν πάτε στη συνέντευξη κάντε μια έρευνα για το τι μισθούς παίρνουν άτομα που έχουν την ίδια πείρα και ίδια θέση με σας στη χώρα σας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το λάθος να ζητήσετε ένα μισθό υπερβολικό ψηλό και να χάσετε εν τέλει τη δουλειά.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ
  1. Διαλέξτε ένα μισθό που να σας συντηρεί

Αποφασίστε ποιος είναι για σας ένας ικανοποιητικός μισθός, με βάση τα έξοδά σας. Σίγουρα δε θέλετε να δουλεύετε για ψίχουλα. Κάντε τους υπολογισμούς σας και ζητήστε αυτό που πιστεύετε ότι σας αξίζει.

  1. Αποφύγετε την ερώτηση όσο μπορείτε

Μην μπείτε οι ίδιοι στο τρυπάκι να ζητήσετε από τον HR Manager που κάθετε απέναντί σας, τον μισθό που θα επιθυμούσατε. Θ’ ακούστειτε κάπως επιθετικοί και ίσως χάσετε το παιχνίδι αμέσως. Αν ο ίδιος σας κάνει την μάχιμη ερώτηση για το μισθό που επιθυμείτε, απαντήστε κάπως έτσι: «θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τη θέση αυτή και τις ευθύνες της, προτού καταλήξω σε ένα μισθό. Εσείς τι προσδοκίες έχετε γι’ αυτή τη θέση;».

  1. Μην πείτε τον παρών μισθό σας

Μην πείτε το μισθό που παίρνετε στην παρούσα δουλειά σας, χωρίς να σας ρωτήσουν κι ακόμη κι αν σας ρωτήσουν προσπαθήστε να μην απαντήσετε με αριθμούς. Στην ερώτηση αυτή μπορείτε ν’ απαντήσετε: «Είμαι πρόθυμος να διαπραγματευτώ τον μισθό μου, ανάλογα και με τις προσδοκίες που έχετε για τη θέση που μου προσφέρετε». Επίσης, αν πρέπει να πείτε ένα αριθμό πείτε ένα αριθμό από – μέχρι, αντί για ακριβή μισθό.

  1. Δείτε πέραν του μισθού
Δείτε επίσης:  Δώρο Πάσχα 2019: Ποιοι θα πάρουν - Δείτε πόσο δώρο δικαιούστε

Θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: «αξίζει αυτή η θέση να την πάρω με πιο χαμηλό μισθό;». Για κάποιους ανθρώπους η δουλειά είναι κάτι πολύ παραπάνω από λεφτά. Αν ο μισθός είναι όντως χαμηλός που σας προσφέρεται, προσπαθήστε να διαπραγματευτείτε άλλα πράγματα όπως λιγότερες ώρες εργασίας, περισσότερες μέρες διακοπών, δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ

Συμπερασματικά, μην ξεχνάτε ποτέ τι αξίζετε και μην υποτιμάτε τον εαυτό σας. Δεν πρέπει βέβαια ούτε να τον υπερτιμάτε. Η αυτογνωσία και η γνώση είναι τα κλειδιά. Σε τι εταιρεία βρίσκεστε; Τι μπορεί αυτή να σας δώσει και τι μισθοί παίζουν στο παζάρι.

Πράξια Αρέστη

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *