Και ενώ ο χρόνος έχει φτάσει προς το τέλος του, έχουν απομείνει δύο δόσεις για το επίδομα παιδιού 2018 που θα πληρωθούν σύντομα στους δικαιούχους.

Η ε’ δόση που θα είναι και η πρότελευταία που θα χορηγηθεί φέτος στους δικαιούχους, θα αφορά το δίμηνο Σεπτέμβριος- Οκτώβριος. Ο αρμόδιος φορέας, ΟΠΕΚΑ, έχει προγραμματίσει την πληρωμή για το επίδομα παιδιού 2018 και συγκεκριμένα για την ε’ δόση, να γίνει στις 25-27 Νοεμβρίου.

Είναι σημαντικό πως στην πληρωμή για το επίδομα παιδιού 2018, έχουν τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν μόνο όσοι έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση Α21 έως τις 20 Νοεμβρίου 2018 και εφόσον φυσικά έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.

Όπως έχει επισημανθεί με ιδιαίτερη έμφαση από τους αρμόδιους, είναι πως οι εν δυνάμει δικαιούχοι έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα παιδιού 2018 έως τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε και η διαδικασία θα κλείσει.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Προσοχή, στο νέο σύστημα οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στο τέλος του τρέχοντος έτους επιδότησης και όχι στις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους όπως ίσχυε παλαιότερα.

Υπενθυμίζεται πως στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια, διόρθωση των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών, ακύρωση παλαιότερης εγκεκριμένης αίτησης του 2018 και υποβολή νέας, διόρθωση ΙΒΑΝ κ.α.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ opeka.gr και της ΗΔΙΚΑ idika.gr

Αυτό το είδες;  ΚΕΑ Μαΐου 2019: Η ημερομηνία πληρωμής
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter