ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσφυγικό: Νέα μέτρα αποτροπής με συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό.

Σήμερα σε εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας, όπου αποφασίστηκαν μέτρα που θα αντιμετωπίσουν την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, με προσωπικό, υποδομές και μέσα επιτήρησης του Αιγαίου.

Οι κ. Παναγιωτόπουλος και Πλακιωτάκης συμφώνησαν επίσης στην πιο στενή συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού και στην ανταλλαγή πληροφοριών ώστε να είναι περισσότερο έντονη και πιο συντονισμένη η επιτήρηση του Αιγαίου.

Αυτό σημαίνει προφανώς ότι θα αυξηθούν άμεσα οι περιπολίες των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, ιδιαίτερα όπου παρατηρούνται έντονες προσφυγικές ροές.

Τέλος θα αξιοποιείται κάθε πληροφορία προέρχεται ακόμα και από ψαράδες ώστε να επιτύχουν άμεση επέμβαση για αποτροπή εισόδου στα ελληνικά ύδατα.

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *

Διαβάστε ακόμα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Send this to a friend