Πρωθυπουργός: Άμεση πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού στα σχολεία Ειδικής Αγωγής

52

«Προχωράμε σε 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής στα Δημόσια σχολεία».   

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, μιλώντας  στα εγκαίνια της Διεθνούς  Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Βελλίδειο.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τέλος του έτους θα καταβληθούν τα αναδρομικά ,  συνολικά 1 ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, στους πανεπιστημιακούς ,ένστολους των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και σε δικαστικούς.

Αναφερόμενος ο κ. Τσίπρας στην έναρξη του νέου σχολικού έτους τόνισε:

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Α.Την ερχόμενη Τρίτη και για τρίτο διαδοχικό έτος ανοίγουν τα σχολεία όλης της χώρας με όλους τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στη θέση τους», είπε ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «για πρώτη φορά μάλιστα ολοκληρώθηκαν πάνω από 19.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Β. Μέσω της προκλητικής αδιαφορίας στη δημόσια Παιδεία «αποδεικνύεται ότι οι ‘Αριστοι δεν είχαν τελικά και μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδιά της κοινωνικής πλειοψηφίας, καθώς από ότι φαίνεται δεν έχουν χρόνο παρά μόνο για τους «Κληρονόμους», όπως χαρακτήριζε ο Πιερ Μπουρντιέ τους γόνους της ελίτ».

Για τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ο κ. Τσίπραςσημείωσε: “Εμείς προσηλωμένοι στο στόχο της ενίσχυσης του δημόσιου σχολείου, ανακοινώσαμε ένα συγκροτημένο και φιλόδοξο σχέδιο για την αναβάθμιση του Απολυτηρίου και το νέο τρόπο εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο».

Δείτε επίσης:  Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *