Σοκάρουν ιστορίες μαθητών: 7χρονος σταμάτησε να πηγαίνει σχολείο γιατί ήταν χωρίς παπούτσια και με σκισμένα ρούχα

68
ergasiakanea.eu

Η ιστορία από τον Βόλο, με τη μαθήτρια που διάβαζε στο δρόμο, κάτω από το φως του στύλου, γιατί δεν έχει ρεύμα στο σπίτι της, δυστυχώς δεν ήταν η μοναδική. Η ελληνική επαρχία, όπως και οι μεγάλες πόλεις της χώρας, χτυπήθηκαν με σφοδρότητα από την κρίση και στα αποκαΐδια που άφησε πίσω της τα παιδιά προσπαθούν να ζήσουν.

Στην Πάτρα, μαθητές δημοτικού διαβάζουν με τρίωρη «βάρδια» καθώς η οικογένειά τους ζει χωρίς ρεύμα και δανείζονται φως από την πολυκατοικία, ενώ στο Μεσολόγγι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παιδιών που τρώνε κολατσιό με δωρεά των δασκάλων τους. Η ακραία φτώχεια έχει προκαλέσει τραύματα που δεν κλείνουν, όχι μόνο στη ζωή αλλά και στην ψυχή των παιδιών που ζουν υπό συνθήκες ανέχειας.

Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το ρεπορτάζ του ethnos.gr, παιδιά δέκα ετών νοσηλεύονται με συμπτώματα κατάθλιψης.

Πρόσφατα, σε σχολείο της Αχαΐας, ένα 7χρονο παιδί σταμάτησε να παρακολουθεί τα μαθήματα καθώς ντρεπόταν να πάει στην τάξη χωρίς παπούτσια και με σκισμένα ρούχα. Μόλις η δασκάλα παρατήρησε τις απουσίες του κάλεσε τη μητέρα του, η όποια ομολόγησε πως δεν στέλνει το παιδί στο σχολείο γιατί δεν έχει ρούχα να το ντύσει.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Όπως αποκαλύπτει στο ethnos.gr, ο κ. Χρήστος Σπηλιόπουλος, πρόεδρος της οργάνωσης Φωτεινό Αστέρι, η οποία στηρίζει οικογένειες και παιδιά με οικονομικά προβλήματα, «σε μικρές κοινωνίες, όπως της Πάτρας οι άνθρωποι με προβλήματα αλλά αξιοπρέπεια ντρέπονται να εξωτερικεύσουν το πρόβλημά τους. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις παιδιών που δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν ρούχα ή φαγητό να πάρουν μαζί τους και το μαθαίνουμε μετά από τους δασκάλους». Όπως λέει, τα συσσίτια στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας είναι καθημερινό φαινόμενο ενώ αρκετοί δάσκαλοι πληρώνουν από την τσέπη τους το κολατσιό των παιδιών που πάνε νηστικά στο σχολείο.

Αυτό το είδες;  ΔΕΗ: Πότε ξεκινάει το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter