ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Tα επιδόματα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε καταβολή επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί αναμένεται να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση. Η αρχή αναμένεται να γίνει από το 2020. Η στήριξη αναμένεται να είναι σημαντική για κάθε οικογένεια που πληρεί τα κριτήρια. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της χώρας.

Από εκεί και πέρα, από το νέο έτος αναμένεται να αυξηθεί και το επίδομα του παιδιού για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα κόψει κανένα επίδομα. Αντιθέτως, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι τα επιδόματα αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά.

Επίδομα παιδιού: 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται

Η νέα κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασία θα καθιερώσουν επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Το όριο του αφορολόγητου ποσού θα αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η επαναφορά του επιδόματος για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (νόμος 4512/2018).

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Επίδομα παιδιού: 180 ευρώ για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε παιδικό σταθμό

Επίσης, οι θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα νέα παιδιά, είναι να μη μένει κανένα εκτός παιδικού σταθμού. Δηλαδή, να έχει τη δική του θέση στον παιδικό σταθμό της περιοχής του. Επίσης, από τις αλλαγές θα είναι και η χορήγηση μηνιαίου κουπονιού 180 ευρώ. Αυτό θα το χρησιμοποιούν οι γονείς, των οποίων τα παιδιά δεν βρήκαν θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό και καλούνται να το πάνε σε βρεφονηπιακό σταθμό της αρεσκείας τους.

Τέλος, το ωράριο των παιδικών σταθμών αναμένεται να επεκταθεί. Δηλαδή, θα αυξηθούν οι ώρες που δύναται τα παιδιά να παραμένουν, εκεί. Κι αυτό θα συμβεί παράλληλα με τη δημιουργία καταλληλότερων υποδομών, οι οποίες να μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους γονείς.

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *

Διαβάστε ακόμα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Send this to a friend