ΟΑΕΔ

Thomas Cook: Ειδικό πρόγραμμα 4.500 θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ για τους εργαζόμενους

Πρόγραμμα για 4.500 θέσεις εργασίας που απευθύνεται στους εργαζόμενους που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook καθώς και επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα προωθεί το Υπουργείο Εργασίας όπως αναφέρει σε έγγραφο του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Ειδικότερα με έγγραφο που κατέθεσε στην βουλή απαντώντας σε ερώτημα βουλευτών, ο κ. Βρούτσης σημειώνει τις δράσεις που προτίθεται να αναλάβει για τη στήριξη των εργαζομένων επιχειρήσεων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρεία Thomas Cook Group, σε περίπτωση που αυτοί καταστούν άνεργοι.

Το υπουργείο Eργασίας εξετάζει:

Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση, από 100 σε 80, του αριθμού των αναγκαίων ημερών εργασίας στην ασφάλιση κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ που πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί για την καταβολή επιδόματος ανεργίας καθώς και την νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση του συνολικού χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα. Επίσης, σχεδιάζεται να υλοποιηθεί Ειδικό πρόγραμμα διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με επιχορήγηση της εργοδοτικής εισφοράς σε τουριστικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας Thomas Cook Group.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΔΩ

Η σχετική με την υλοποίηση του προγράμματος ΚΥΑ θα προωθηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου μας όταν της υποβληθεί η σχετική γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *

Διαβάστε ακόμα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Send this to a friend