Τι αλλάζει στα καθήκοντα των εκπαιδευτικών και των διευθυντών

67

«Ο Διευθυντής σχολικής μονάδας, που είναι ο μόνος που αξιολογείται, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί πολλές φορές, είναι αυτός που μπορεί να αναθέσει καθήκοντα, αλλά όμως και θα μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή  για την ορθότητα και την «αποτελεσματικότητα” των ενεργειών του σε σχέση με αυτά”

Συγκεκριμενοποιούνται τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών σύμφωνα με προτεινόμενη διάταξη στο νέο νόμο που αντικαθιστά  την παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985 (Α΄ 167).

Oι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή 30 ώρες την εβδομάδα και με την επιφύλαξη της παρ. 2 του Κεφ. ΣΤ του άρθρου 11, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών  που ανατίθενται από τα όργανα διοίκησης του σχολείου και συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως:

 η προετοιμασία του εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων,
η διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων,
η καταχώρηση- ενημέρωση της αξιολόγησης των μαθητών,
η συμμετοχή στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση εορταστικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων,
ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου,
η επικοινωνία με δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου,
η συνεργασία με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο ίδιο τμήμα ή που διδάσκουν τα ίδια γνωστικά αντικείμενα,
οι παιδαγωγικές συναντήσεις για την κατάρτιση ομαδικών ή εξατομικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης συγκεκριμένων μαθητικών ομάδων ή μαθητών,
η επίβλεψη σχολικών γευμάτων,
η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων,
η τήρηση βιβλίων του σχολείου και η εκτέλεση διοικητικών εργασιών.

  Δωρεάν Σεμινάρια από το Tech Talent School σε συνεργασία με την Microsoft (Αθήνα)

 Kάποια από τα νέα καθήκοντα  είναι:

ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου ( σύμφωνα με τη διαδικασία αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας που θα θεσμοθετηθεί τους επόμενους μήνες)

η επικοινωνία με δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου( αναμένεται η θεσμοθέτηση των νέων δομών)

η επίβλεψη των σχολικών γευμάτων

To fresh-education σχολιάζει: «Ο Διευθυντής σχολικής μονάδας, ο οποίος είναι ο μόνος που αξιολογείται, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί πολλές φορές, είναι αυτός που μπορεί να αναθέσει καθήκοντα αλλά όμως και θα μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή  για την ορθότητα και την «αποτελεσματικότητα” των ενεργειών του σε σχέση με αυτά”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/ta-nea-kathikonta-ton-ekpaideytikon-kai-dieythynton-sholeion-oi-nees-diataxei#ixzz53iiLno54
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook