Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον των συντάξεων και τα αντίμετρα του 2019. Την Πέμπτη, στο EuroWorking Group, θα βγουν μολύβια και χαρτιά πριν από το Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θέλει να είναι και καταληκτικό για τις αποφάσεις. Άλλωστε, δύο ημέρες αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου, πρέπει να κατατεθεί το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2019.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού φέτος τον Οκτώβριο που θα παρουσιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στη συνεδρίαση του EWG. Η ομάδα των ευρωπαίων τεχνοκρατών πρόκειται να δώσει βαρύτητα σε αυτά τα στοιχεία, ιδιαίτερα μετά τα σημάδια κόπωσης που εμφάνισαν οι φορολογικές εισπράξεις του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα Νέα, που επικαλούνται πληροφορίες από τη συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Ολαφ Σολτς με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, το επικρατέστερο σενάριο είναι να εφαρμοστεί η μείωση μόνο για τις υψηλές συντάξεις, αλλά να μην περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις για να προστατευτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Αυτό το είδες;  ΑΣΕΠ: Προσεχώς νέα προκήρυξη για 20 μόνιμες προσλήψεις στην ΕΚΑΠΥ
* ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ *
Εγγραφή στο Newsletter